onsdag 18 november 2009

Husses nya kamera

Eftersom några undrade. Kameran som husse fick är en Sony Cyber-shot DSC WX1. Det är en liten kompaktkamera som är i bröstfickstorlek.Egentligen ville han naturligtvis ha en riktig systemkamera med en massa objektiv och inställningsmöjligheter, men han minns hur det var på semestrarna med den gamla Pentaxen, som vägde drygt 5 kg med alla tillbehör... Då räckte det med 2 olika foton för att vara säker på att få en bra bild. Sedan fick man vänta en månad eller två tills alla 36 bilderna var tagna. Den sover gott i garderoben nu.Den nya lilla kameran tar 10 bilder per sekund om man vill och sedan kan man spara den bästa. Den kan också ta flera bilder och slå ihop till en, vänta på leenden och mycket annat som han inte lärt sig ännu. Det allra bästa med den är ändå att den klarar mörker bättre genom någon ny teknik.

Bättre en liten kamera i skogen än en stor i garderoben! / Ludde

5 kommentarer:

Hillman & Illerson sa...

Husse har oxå en sån där gammal Pentax men har har en ny Pentax oxå, som han fick i födelsedagspresent. Den är digital och det bästa är att de gamla objektiven passar med mellanringar. Husse är helnöjd, alla finesser som antiskak och den behöver inte blixt för att ta inne ska vara kolmörkt då förstås sen massor av andra saker alldeles för invecklad för en tax och en matte annars skulle matte behöva en så för antiskakets skull hon tar sån där jordbävningsmedikanin.

Taxkramisar.

strövelstorpslagottona sa...

Grattis till nya superkameran. Nu vill vi se proffsbilder.
pussar

Stella o Doris sa...

Va skönt med en bra kamera, matte har en sån där stor modell, blir ganska tungt för henne plus att hon är väldigt feg när det regnar ute..

Hoppas ni haft en bra dag, här i Borås regnar vi bort..

Kram

Kasper sa...

Så bra kamera din husse har - min matte har TVÅ stora tunga grejer - en gammal med flera objektiv som sover i en låda och en ny lika stor men som dom gamla objektiven inte passar till! Eller gör dom kanske det? Fast utan automatik i så fall.
Tycker egentligen också att en liten i skogen är bättre än en stor på skrivbordet, men SÅ klok var minsann inte min matte, inte! Men så lämnas den hemma också! Ofta.Kameran, alltså.
Men idag var den med, hon hade ju lovat dig grådisbilder! :)

taxenmilton sa...

Det var en fin present, men den den måste vara svår att lära sig ?. Tack för sommarkramen den värmde, har varit lite busigare idag. Natt kram Milton