lördag 9 januari 2010

Gnistrande vackert

Idag var det -16 grader och strålande sol när vi åkte iväg mot svampskogen. När vi kom fram stod en jägare på pass, och berättade att de hade vildsvinsjakt där vi brukar gå, så vi åkte tillbaks till en annan av våra promenadplatser.Där var den bilfria vägen ordentligt plogad.Jag sprang helst i alla djurspår som fanns över snöängarna.Det luktar så gott i dom - kanske av vildsvin?Vi hade glömt smörja in tassarna, så husse och matte rensade trampdynorna från snö ibland, men ismustascherna fick smälta bort hemma.Det är så skönt att ligga och värma de frusna delarna vid brasan. Varma kramar, Ludde

9 kommentarer:

Stella o Doris sa...

Vi blir lite avis på alla som har så fina värmekällor, ser såhärligt ut! Akta bara så att inte vissa delar blir FÖR varma :-)

Kramar

Lukas sa...

Så otroligt fina bilder! Ludde, din husse borde förstora någon av dom. Vilken bra kamera han fick i födelsedagspresent.
Själv ligger jag just nu mest och värmer mig. Matte och Liz gick vilse med mig och vince ikväll. Tänk att tassa runt i 2 timmar i 20 graders kyla...

Rudi sa...

Det var allt jädrans fina ismustascher du skaffat idag. Lite avis är jag allt.
Så som på sista fotot kan man också tina gula istappar, just det!
Nattpussar

Kasper sa...

Vi vägrar gå ut i sån kyla. Men i morgon ska vi minsann ta en ordentlig promenad, för då ska det bli nästan vårvärme! Bara 5-6 grader enligt SMHI.
Hoppas dom jagar vildsvin hos mej också, för dom förstör min skog. Vildsvinen alltså. Förstör den.
Tjusiga mustascher får du, och du klär verkligen den där kakelugnen!

Malte och Snoken sa...

å va härligt o vräka ut sig framför brasan efter rusher i snön!!! Ser toppmysigt ut!!

taxenmilton sa...

Oj såna fina bilder, skönt att komma hem och lägga sig vid brasan, om en stund skall vi åka och hälsa på Tindra, matten har har lagt fram kameran, snöpussar Milton

Hillman sa...

Usch vildsvin ska du akta dig för, de är rätt vassa med sina betar. Då är det bätre att spåra upp ett och annat rådjur, eller vad det var för spår du hittade. Du ser faktiskt lite djupfryst ut, så jag antar att kakelugnsbrasan värmde dig gott. En sån där hade vi oxå där vi bodde förut och en vedspis i köket, jag saknar båda delarna för det blev extra varmt. Nu har vi en sån där gjutjärns kamin och det går väl an det oxå.

Nu står våran husse och spanar in orrarna, som brukar landa i björkarna på andra sidan ån. Tyvärr lite för kallt för fågeljakt, för våran del, det knarrar under tassarna idag med.

Taxkramisar.

Sigge sa...

Här är det rena våren idag med bara 9 minus!
Men jagar de vildsvin mitt på dan hos dej?
Här jagar de bara såna i gryning och skymning, men håll dej undan från dom för det är elaka typer de där vilda grisarna!
Smörja in tassarna är viktigt denna årstid.
Jag luktar ju ständigt kåda efter mattes smetande på mina tassar.

Giah och Alyza sa...

Du ser ut att ha haft en finfin dag i snö och solsken :)
Va bra du syns i ditt täcke, är ju jättefint!!! Kan behövas om det är jägare ute ;)

Nospussar Giah och Alyza