fredag 8 januari 2010

Indisk skitmat

Matte åkte och gympade vid Hornstull idag och husse och jag åkte in och hämtade henne efteråt. Med våra dubbfria vinterdäck åkte vi lagligt Hornsgatan fram till Mariatorget. Min människobror Anders hade dragit Coco i julklappspulkan till en indisk restaurang och hämtat lunchmat till oss, och på vägen hem hade Cocos mössa försvunnit.Först undrade jag om Elliot kanske varit i farten, men sedan hittade jag mössan på trottoaren.Coco åt egen mat, och det borde jag också gjort, för min kycklingbit jag fick kom upp fortare än kvickt. Det var nog för starkt kryddat för mig, för ingen annan mådde dåligt.Coco, som har likadan mössa som Anders, provade sina halsband i soffan när dom drack kaffe efter maten.När vi kom hem masserade matte min nacke, men ville inte ha en blöt puss som tack. Visst är dom konstiga ibland!Jag la mig på min filt och tittade på när husse skar till sista isoleringsbitarna till trapphusgolvet istället.Jag fick inte smaka mattes fiskgryta, för det var både cayennepeppar och lök i den, men gräddsåsen som blev över igår passade perfekt till kulorna. När jag nyss var ute på sista rundan träffade jag på den portugisiska vattenhunden som ibland passas av en granne. Det blev en hel del tokrace i snödrivorna innan vi sedan gick åt varsitt håll. Gräddpussar, Ludde

7 kommentarer:

strövelstorpslagottona sa...

Tänk en smarrig fiskgryta och därtill en pipgris!!! OJ. Skojar bara. Var nu rädd om din mage, annars kanske du måste till hunddoktorn. Och det vill vi ju inte. Världig duktig sökludde som hittade mössan. Vi är helimpade. Mamsen hojtar trevlig gosig hlg till er.
gosepussar

Kasper sa...

Va bra at du hittade sötisen Cocos mössa!
Matte säger att hon nog också hade fått upp den där kycklingbiten, du anar inte så fånig hon kan vara med maten.
En god sak är det i alla fall med kulor, dom brukar stanna kvar på sin plats. Tror säkert att de passar utmärkt bra till gräddsås.
Skoj dag du har haft, min har varit sisådär bara.
(Matte hälsar och säger att med dubbfria däck skulle hon aldrig klara vintrarna där vi bor. Helst borde hon ha fyrhjulsdrift också, men det har hon inte.)

Elliot Kung af Upphärad sa...

Nej Ludde, jag skulle aldrig ta Cocos mössa, jag tar bara fula kärringmössor :-) Javisst är dom konstiga ibland våra tvåbeningar. När man vill tacka dom med riktiga pussar så vill dom inte ha det, jag fattar inte... men själv kan dom hålla på och pussa på mig??
Vilken härlig massage du fick, själv har jag fått en massa päls dragen ur öronen. Ja det var faktiskt ganska skönt det med :-)
Elliot Kung af Upphärad

Sigge sa...

Du sån där stark människomat ska du hålla dej borta ifrån.
Tänk på att du nyss var dålig imagen!
Bra att du hittade Cocos mössa för den klena mänskligheten behöver ju såna nu.
Jag behöver bara halsband och koppel plus kådsalva på tassarna för att slippa snöklumparna.
Matte däremot ser ut som nåt ur Muminens återkomst så fort hon ska ut.

Hillman sa...

Du är en duktig spårhund som hittade Cocos mössa, hoppas du fick lön för mödan.

Det där med indisk mat är nog inget för oss hundar, kryddig mat ska vi inte ha om vi ska må bra, hihi.

Taxkramisar.

taxenmilton sa...

Duktig Ludde, Klart att du skall hitta Cocos mössa, oj va ni kommer ha kul ihop när hon blir lite äldre, säger en en tax som vet!, jag fick kebab kött (matten hade torkat av alla kryddor) men jag blev ganska dålig i min mage, men det var tusan så gott. Lördags kram Milton

Malte och Snoken sa...

Å gräddpussar va gott! knepigt att matte inte vill ha dom, du får börja göra som oss o attackpussa så de inte hinner värja sig!
Va bra du hitta mössan! en riktig fyndhittare som sigge!! Hoppas magen är lugnare nu man kan bli körig i kistan av indiskt! men det är gott!!
slafspuss med indisksmak