torsdag 14 januari 2010

Hemlig middag

Matte gjorde en hemlig middag idag. Den hette Överbakad Marmite med Champinjoner och Räkor. Den var gjord på smörfräst charlottenlök, räkskal, vitt vin, vispgrädde och lite vatten. När hon silat den fick champinjonerna koka med ett par minuter, och sedan hällde hon upp den i två skålar, hällde i de skalade räkorna och täckte för skålarna med smördeg.Efter 12 minuter i ugnen ställde hon fram dem på bordet, och det doftade underbart. Då märkte jag att det fanns ingen portion till mig!Tack och lov hade matte stekt kycklinglever till mig innan.Jag fick slicka stekpannan som förrätt, och sedan en rejäl portion, så jag ska inte klaga. Dom åt mattes surdegsbröd till sin soppa, och då fick jag några såna brödbitar med smör till efterrätt. (Lärde mig det av Edith)Leverdoftande pussar, Ludde!

10 kommentarer:

Hillman sa...

Hur kan du få så mycket smaskens, du är en riktig lyxlirare vet du det.

Taxkramisar.

Kasper sa...

I brist på egen leverportion - hit med en sån där doftande puss!

Min matte är en riktig tråkmatte - håller på med allt möjlligt trist vid datorn, så hon hinner inte skriva varken åt mig eller sig i kväll heller, säger hon.
Snacka om skitmattar...

strövelstorpslagottona sa...

Vilken nöjd Ludde som ligger och softar. Du är ju bara för go. Kan tänka mej att din matte och husse också är nöjda efter den hemliga maten.
gormetpussar

Elliot Kung af Upphärad sa...

Mmmmm... vilken gosenos säger Kulan, själv känner jag ju ända hit hur gott det luktar av lever och hemlig mat. Du har det allt bra du Ludde, jag börjar undra vem som egentligen är Kung....

Rudi sa...

Har aldrig smakat lever, men jag känner vekligen doften från din stora nos! Tack för den! Så du får recepttips från Paris du? Baguette med smör,mmmmmm.....
Falukorvspuss!

Sigge sa...

Hemliga maten låter god säjer matte men utan de där räkorna.
Lever tillhör det som inte kommer över tröskeln här så det ar jag inte smakat

Edith sa...

Din matte verkar vara en baddare på att laga god mat. Den där marmiten låter jättegod och likaså kycklinglevern. Smaklig måltid och trevlig fredag!

Malte och Snoken sa...

Underbar nosbild! Matte vill krypa in i bilden och pussa pussa pussa!!!
Å va god mat ni gör! När får man komma på middag!?
massa kramar o några slafspussar förstås

Lukas sa...

Du har världens goaste nos. Den ser verkligen så pussvänlig ut. Och som vanligt lagar din matte och husse så god mat att min matte sitter och slörplar och dreglar. Nu ska det lagas fredagsmys här också. Tror det blir tacos....inte så himla kulinariskt.
Kram

taxenmilton sa...

Där är det en klockren nos puss ifrån min matte. Hemliga middagen ser så jätte smarrig ut matte säger att hon skall prova att göra den. Ha en en braig Fredagskväll Nospuss och kram Milton