söndag 26 september 2010

För mycket svamp!

På lördagspromenaden blev matte och husse oroliga. När vi parkerade på vår vanliga plats vid skogsvägen till svampskogen stod det redan 8 bilar parkerade där. Den första vi mötte var en dam med en rågad korg och en jättekasse fulla med trattisar och gula kantareller. Husse var glad att han plockade de gula kantarellerna redan på fredagen. Precis innan "vårt" nya fina svampställe satt en man med en rottiskille och plockade trattisar, så jag fick koppla husse. När vi smög in i skogen visade det sig att inte någon svamp var borta. Efter ett tag slapp jag kopplet men stannade kvar och låg och tittade på när matte och husse plockade och plockade.Det blev 13 liter trattisar och fyra liter gula kantareller.Vi bjöd morbror Bosse på middag med kantarellsmörgås till förrätt och fläskfilé till varmrätt. Sedan åt vi glass med vispgrädde till efterrätt alla fyra.Matte vägrade steka och frysa in fler trattisar, så husse fick åka till Clas Ohlson i Häggvik (andra sidan Stockholm, för dom var slut i Skärholmen) och köpa den allra sista svamptorken, för dom skulle inte få in några fler sa dom.Min blodpudding fick dom ändå torka i ugnen på vanligt sätt, för svamptorken går fortfarande för fullt med trattisar... Svampiga kramar, Ludde!

6 kommentarer:

Alyza med flock sa...

Haloj Ludde :) Va mycket svamp ni plockat!!! Matte stannade på vår runda kollade och kollade igen!!! Bara någon meter från stigen vi går ganska ofta fanns det Svart trumpetsvamp, hon tog oxå en hundpåse för att få hem dom ;) blev tvåpåsar sen hade hon inte fler, så några står kvar i skogen, bra för då går vi nog snart dit igen ;) så nu har hon rensat kokat och fryst in :) Blev tre hårda med smörstekta kantareller på till henne nu i kväll (hittade några sådanna med) Tack för komplimangen ;) men du Knasen är sååå snäll så inte behöver du va rädd för honom inte :) Du får komma och rejsa på vår plan när du vill ;)
Nospussar Alyza...

Kasper sa...

Ojojoj! Kycklinghjärta m.m. till frukost igår, och trerätters till middag idag! Avis? Jag? JAA - det ÄR jag!

Matte funderar på om hon inte trots allt måste ge sig ut och plocka lite svamp, som hon tror att hon vet var den finns. Fast hon tycker att hon har nog.

Men det är ju gott, förstås...

BRA att min matte blir inspirerad av dig, Ludde, och dina tvåbenta! För då får jag godare mat.

Arlo sa...

Ja, mycket svamp är det och alla ska matten plocka verkar det som, fast hon inte ens äter svamp. Men hon ger bort till sta´bor och blir populär. Dum är hon inte, matten! Den däe blodpuddingsplåten skulle jag kunna dela med dig, Ludde!

Buttons sa...

Ojojoj, så mycket svamp, jag har aldrig varit i nån skog, ser skitkul ut tycker jag.......puss på svansen

Hector sa...

Oj vilken massa svamp. Matte hittar ju också svamp men inte kantareller bara flugsvamp, och den låter vi stå kvar.
Men höstpromenad kan man ta ändå tycker hon och husse så dte gör vi ju då och då. Det är skönt nu när dte är fina dagar.

Hillman & Illerson sa...

Heja Ludde du är på go väg att bli svamphund, har du gått i lära hos Sigge eller har du fått korn på jobbet själv, hihi.

Torkad blodpudding ser gottigt ut, matte köpte någon ny sorts hundgodis idag när hon var till hundbutiken och köpte käk till oss. Vi kallar dem för sticks ser ut som klippta spaggisar i små bitar, smaken är som lever och torkat kött, rätt gott faktiskt.

Taxkramisar.