söndag 20 december 2009

Snö så långt man ser

Det slutar visst aldrig att snöa.Flingorna föll när jag vallade matte runt kvarteret i morse.På långpromenaden, när vi skottat färdigt, gick vi längs sjön idag, och det var bara fyra grader kallt, så jag behövde inte ha någon rock på.Lite svårnosat var det onekligen.Det som göms i snö...När vi kom hem var det dags för glögg och pepparkakor med Cambozolaost. Vi tände sista adventsljuset och jag fick hjärtekex med vanlig ost på och hoppade över glöggen. Trötta tassar, Ludde!

10 kommentarer:

strövelstorpslagottona sa...

Så du gillar inte glögg? Här gillar vi allt. Helst råa potatisskal. Vi tiggde väldigt fint när mamsen skalade potatis. Så himla fint att vi fick en bit rå potatis också.
pussar

Kasper sa...

Måste ju kolla här hos dej, innan jag låter matte släcka ner datorn - hon tänker göra det nu, ovanligt tidigt för att vara hon. Har ju itne hunnit bli i morgon än!
Ja, jäddrans mycket snö, jag vill inte ha mer nu!!!!!!!!! Inte matte heller!!!!!!! Hon hinner/orkar ju just inget annat än skotta, skotta, skotta...

Ser att du gömmer i snö - jag gillar inte alls det! Har stora problem ska jag tala om. Matte borde skotta rent åtminstone 50 eller 89 kvadratmeter åt mig, för mindre kan jag knappast tänka mig som toa.
Lyllos dig som får hjärtekex med ost - men jag har i alla fall fått en bit ostomelett, det var också gott. :)

Elliot o Kulan sa...

Oj så mycket snö ni har, vi har bara pyttelite men väldigt kallt. Snyggt jobbat med rådisen, själv håller jag på att utrota tomtarna, tog mig en idag oxå :-)
HA det...
Elliot

Edith sa...

Snön verkar aldrig ta slut hos dig. Här i storstan har vi regnblandat snö idag. Lite grått. Men humöret är på topp. Ikväll kommer lillhusse. Ha' det!

Lukas sa...

Det är så kul med snö! Vincent har flyttat hem...vi funkar faktiskt bra ihop nu. Jag har satt honom på plats och visat vem som bestämmer. Han är stor och stark nu....så det var bäst att vara tyyyyydlig!

Matte har bestämt att uppdatera bloggen igen eftersom hon tycker att det händer saker i vårt liv igen.

Sigge sa...

Glögg har jag aldrig provat.
Men tror inte att jag gillar det.
Bara känt lukten när matte druckit sån.
Snön räcker för länge sen nu.
Börjar vara jobbigt att ta sej fram i skogen

Rudi sa...

Minus 21 grader här ute i Julita i kväll. Jag älskar det! Förstår inte att jag inte föddes till slädhund i stället för spårhund. Passar allra bäst i snö och kyla! Du verkar ju att passa bra i vädret också, Ludde!
Ispuss på din nos!

Hillman sa...

Jaha, du är oxå en som är ute och motionerar matte, det brukar jag oxå göra men mest är det husse som behöver motioneras. Det är ett slitgöra för mattar och hussar ska ut flera gånger per dag, tänk om de kunde sitta ner en stund och ta det lite easy.

Taxkramisar.

Tessan sa...

Vi har nog inte riktigt lika mycket snö...men fyyy så kallt, just nu -16 grader BRRRRR!!!
Har glömt en sak som jag skäms för.....TACK SÅ JÄTTE MYCKET FÖR JULKORTET LUDDE!!

Glögg är ingen hit,tycker inte jag heller...jo liiiite men sen blir det för sötsliskigt. Men pepparkakor med Cambozola MUMS!!
Ta väl hand om dig och de dina..
puss på din söta nos!

Malte och Snoken sa...

å va me snö det finns! här slutade det snö igår, tack o lov sa vi. MEN nu har det börjat igen så nu får husse ta o ta ner lite snö från taket på en utbyggnad vi har vars tak vi inte litar riktigt på. Matte är livrädd att han ska fara av stegen o står med telefon i högsta hugg som vanligt.... tyvärr har han hunnit skotta under så han landar inte mjukt längre...
å va mkt gottigt ni äter! matte o husse åt oxå pepparkaka med mögelost igår kväll, visst är väl det en bra uppfinning säger matte!
slafsorama på gullemustascherna på ludden