fredag 7 maj 2010

Glesare - ljusare?

Verkar vara väldigt populärt att röja skog nu.När vi promenerade i svampskogen idag hittade jag en jättetraktor.En bit ifrån stod rena monstermaskinen.Den hade en snabel fram med sågtänder.Den hade glesat ut min skog med ungefär vart femte träd, så den blev mycket ljusare.Allt riset hade den lagt som en gata att köra över för att inte göra djupa sår i skogen.Vårt tilltänkta skogsfikabord hade klarat sig bra.Jag hittade en del fina bitar att tugga på.Tur att mina taxben är av den längre sorten.Det hindrar inte att jag blir trött av att kliva över alla grenarna. Skogskramar, Ludde

8 kommentarer:

Arlo sa...

WOW vilken tunga du har!!! Imponerande! Jo det står skogsmaskiner här och där och skräpar i mina skogar också. Man kan pinka på dem!Kramis!

Kasper sa...

Dom verkar i alla fall inte göra kalhyggen hemma hos dej!
Det gör dom hos mej. Och så kalhugger dom runt diken och dammar också. Ser inte klokt ut.
Och tänk, att dom hos er tänkte på att inte köra sönder skogen, och göra sår i den!

Va synd, att inte alla monsterkörare tänker så!!

Elliot sa...

Tjena långtaxen... uj att du vågar gå så nära monstermaskinerna, tänk om dom hade snaggat dig :-)
Det verkar ju ändå som att dom gick lite försiktigt fram...

Sigge sa...

Vissa skenheligheter borde gå på kurs hos de som kör dina skogsslaktare.
För här görs det djupa spår och allt körs sönder helt utan hänsyn.
Förresten jag hittade visst murklor igår.
Men det var i orörda skogen och vägkanter

taxenmilton sa...

Jo, nu har jag rykigt upp mig lite, men inte köpte dom nåe godis till mig, nä dom var på Tyrol och kollade gamla rockrävar, låg i hallen hela Fredagskvällen och bara längtade,,, jag lovar när moffar o jag rullar runt i trädgården så blir det foton i massor, och säkert en rullator till moffar. Tur att du stod en bit bort ifrån den läbbiga maskinen, den ser ut som den sväljer taxar i ett huj. Lördags kramar till er alla Milton

Tessan sa...

Men oj vad du hittar godsaker i skogen...skulle vara ngt för "herr Acke" :) Monstermaskinerna såg lite läbbiga ut men det är ju tur att dom endå föröker göra saker varsamt på vissa ställen. Här ösregnar det och jag måste ut med djuren...inte kul!
Kramis på dig och hälsa dom 2 benta!

Hillman & Illerson sa...

Det är väl bra om de röjer och inte gör kalhyggen och att de är rädda om marken och lägger ut granris att åka på. Verkar vara en seriös skogsägare, heder åt såna säger matte.

Javisst är det tur att du har långa taxben, för vi skulle bara skutta runt när det ser ut så där.

Taxkramisar.

Malte och Snoken sa...

Om du hittar en traktor i skogen så är den din! Tror sigge skulle hålla med om det! Ja det var värst vad långa taxben du fått! Kanske att du skulle knäa lite så ingen misstänker att du är av annan ras...?
slafspuss på lilltruten