fredag 19 februari 2010

Plötsligt händer det!

Nej, några trisslotter har vi inte köpt. Husse och matte anser att bästa sättet att vinna på triss är att INTE köpa några lotter. Vinst varje gång!

Det som hände idag var att när jag och husse låg och vilade efter långpromenaden, hördes det steg utanför dörren. Jag for upp som vanligt, och skällde tills husse masade sig upp ur soffan. (Det var länge sedan ringklockan fungerade - eller behövdes förresten) Husse öppnade dörren och bad gubben utanför att stiga in. Gubben frågade om han kommit rätt, och husse sa att det berodde på vart han skulle. Då kom jag plötsligt på varför han verkade så bekant. Det var ju Knut Knutson från Antikrundan! Han skulle titta på en stol, sa han. Vi har gott om stolar, men när han ringde upp den som hade stolen, fick han rätt adress, en kilometer härifrån. Matte sa att när han nu ändå var här kunde han väl titta på våran lampa i matsalen.Han trodde att den var ungefär från 1905, och att den varit elektrifierad redan från början. Eftersom vårt hus är byggt 1905, så passar den ju utmärkt här tidsmässigt.Nu ligger jag och tänker lite på blandistjejen jag träffade på promisen. Hon var lite lik Edith, ganska söt alltså, och verkade lite intresserad, fast hon var bara tio månader, så det får bli på sikt då... Tevehälsningar, Ludde

7 kommentarer:

Kasper sa...

Där missade han antagligen nåt, den där Knutsson! Inte ALLS säkert att den som hade "rätt" adress hade lika många stolar som ni!!!

Bra att ha nån att se fram emot - hon kanske växer till sig fortare än men kan ana, den där Edith!
Som vanligt visar du förresten upp en osedvanligt skön stil. :)

Lukas sa...

Vilken fantastisk lampa! Tycker matte. Precis som du känner dig gör jag också när jag träffat cockerspanieln Agnes. Åh, hon är så söt. Jag nästan viker mig dubbelt av glädje när jag träffar henne.

strövelstorpslagottona sa...

Vilka braiga dagar du har haft. Tänk att få träffa den där Knutsson!!! Det hade mamsen velat. Kuligtsnygg lampa.
Gosig snöhelg
pussar

Elliot Kung af Upphärad sa...

Va, vilket celebert besök. Husse kunde väl tagit ett kort på Knut och dig tillsammans, så hade du blivit en riktig kändis ju...
Jättefin lampa tycker Kulan oxå, men jag tycker den där bruden verkar mer intressant och precis lika gammal (ung) som mig.

taxenmilton sa...

Knutsson tycker matten om, nä inte tycker jag att du är någon tjejtjusare, vi är väl bara lite intresserade av det motsatta könet kan man säga. Ja du Ludde här blir det nog inte så kuliga promisar idag, vi är snart insnöade, och det skall visst snöa hela dagen idag oxå. En sån här gång skulle man ha dina ben. Nosgos på dej Milton

Hillman sa...

Vilket selebert besök du har haft och vilken tjusig takkrona och så passande att huset är lika gammalt. Jag förstod att du bodde i ett gammalt hus, för matte blir lite lyrisk hon älskar gamla hus för de har charm säger matte. Jag gillar oxå såna hus för där finns alltid någon vrå som man kan gömma sig i.

Taxkramisar.

Malte och Snoken sa...

å knut knutsson som verkar så trevlig!! va snällt att kolla på er lampa samtidigt!! du passa väl på att ge en kändispuss?
slafs