söndag 7 februari 2010

Golvad och ren

Det var lugnt igår när jag passade huset. Matte och husse hade givit Nisse och Bosse biljetter till lokalrevyn, "En otrolig röra" med Sprudlarna på vårat Folkets Hus. Det ingick drink, tvårätters middag, vin, kaffe och kaka. Maten var god, för den kom från Talliden där Jockes kompis John är kökscchef, och förställningen var kul och rörig. Efteråt stannade Nisse och tittade på melodifestivalen innan han åkte hem till sig.

Idag satte jag fart på husse direkt efter frukosten.
Jag kollade noga att han sågade den nya sponten på rätt sida av plankorna. Vi gjorde ett litet avbrott i snickrandet vid tretiden och gick förbi backen ned till min badplats.På helgerna måste jag ha koppel, för småvalparna i backen blir så rädda när jag kommer farande.Jag smög försiktigt förbi så ingen skulle börja skrika.Vi fortsatte att snickra när vi kom hem, och vi blev klara med golvet precis när husse måste hjälpa matte i köket.Han fick gå ned i källaren och hämta en flaska portvin som matte behövde till renfilésåsen.För säkerhets skull provade de att det inte var något fel på innehållet i den gamla flaskan innan matte hällde en deciliter i såsen för två personer. Jag fick en stor bit renfilé och sås till kulorna, och det var så gott så jag till och med åt upp alla sockerärtorna... Rena tassar! Ludde

9 kommentarer:

Edith sa...

Det är bra att du har koll på husse när han snickrar. Jag håller med dig ... man får vara lite försiktig med småvalparna så dom inte blir rädda. När dom ser mig säger dom "titta mamma en varg" - konstigt va? Oj oj vilken smaskig middag du fick. Pariserkramar

Hillman & Illerson sa...

Tjusigt golv, det ser ut som du hamnat i skamvrån men så kan väl inte vara fallet. Speciellt som du fått renfilé till middag, va smaskens mums säger matte. Vi har aldrig ätit renfilé men väl rökt renstek som oxå är väldigt gott.

Du är frän när du smyger fram i snön, du ser ut som en fågelhund på jakt eller är det något annat du fått i kikaren?

Taxkramisar.

Stella sa...

Så fint du smyger, kan väl inte vara någon som är rädd för dig då..

Renfile låter väldans smaskigt, kan nog tänka mig att byta till mig lite mot ett semlelock...

Kramar

Rudi sa...

Ja du är en hejare på att smyga, och din husse är en hejare på att bygga fint golv.Matten är en tudligen en hejare på att laga mat. Heja hela familjen!

Sigge sa...

Va kan människovalpar bli rädda för oss?
Har jag aldrig varit med om.
Snyggt golv, bra jobbat husse!!!!!!

taxenmilton sa...

Smygande Ludde, du är jätte fin på bilden, vad skönt att golvet är lagt och det ser bra ut. Du är duktig som vaktar huset, det är jag inte så bra på. Måndags kram Milton

Giah sa...

Finfint golv!!! Duktig husse du har...
Bra att han har dig som håller koll medan han jobbar...Mumsig mat får ni ju nästan jämnt verkar det som...
Du ser verkligen ut att smyga på bilden, hann du smyga förbi utan att någon (utom fotografen) såg dig ;)
Kalla snöpussar Giah

Kasper sa...

En sak är helt klar - INGEN annan kan smyga lika skönt som du! Fullkomligt urljuvligt härligt, säger matte!

Bra med matrapporten - började nästan bli orolig att du kanske bara levde på kulor och alltså var på väg att falla ur ordentligt.
Men nu ser jag att du som vanligt utfodras med gourmetmat, och att husse och matte också lever det bokstavligen goda livet. Som vanligt.

Nästan så att börjar ta upp tanken på flyttplaner igen... ;)

Malte och Snoken sa...

men hallå va me smask ni mumsar! mmm matte klappar sig på magen o ser drömmande ut....
golvet blev ju jättefint! va duktiga ni är! ja för det var väl din uppsikt som gjorde det hela så tjusigt!?
slafs