onsdag 27 juli 2011

Under eken

I morse när husse pratade med matte i telefon, var hon så trött att det mesta kändes som pest. När dom pratade vid middagstiden sa matte att "Det var sådär" Vilket enligt husse betyder att det var flera hundra gånger bättre än i morse. I morgon ska han hälsa på henne igen, och då hoppas jag att hon är ännu piggare, för då ska dom plocka bort en hel del av alla sladdar och kameler eller vad det hette.Jag tog med husse på en flera timmars promenad efter middagen, och var tvungen att sitta en stund under eken och lukta på blommorna innan vi gick vidare. Igår tinade hussen upp några köttbullar och stekte till sig.Dom åt han med stekt potatis och en burk sparris som stått ganska länge i källaren.(Se bäst före-datum!) Han har lovat matte att rensa lite i förråden, så idag åt han en burk åldersstigna fiskbullar, som han sköljde ned med ett glas vitt vin. Jag är tacksam att han kokade ett paket färska kycklinghjärtan till mig som var helt okay. Hjärtliga kramar, Ludde

8 kommentarer:

Kasper med matte sa...

Snälla vänner, vad ni saknar matten!!! Båda två.

Du Ludde vaktar säkert fortfarande tofflorna om natten - och hussens mathållning... han har allt tankarna på annat än mat, det är då säkert!
Matten blir säkert bättre och bättre, men det är ju verkligen en riktigt, riktigt STOR operation hon genomgått. Tar tid att återhämta sig.

(Jag har varit hos Grynet, och där finns ännu en matte som behöver lite tid att återhämta sig. skriver nog om det i morgon /idag...)

Rudi sa...

Men åh, vilket torftigt liv ni lever när matten är på sjukhus! Tur att du får gourmetmat åtminstone! Hussen får se upp med den urgamla maten så han inte får magproblem och måste åka till sjukhus han också, då blir du alldeles ensam hemma!
Fast bilden med dig och korkeken är alldeles underbar, hälsar matten.

Eva sa...

Ja det där var väl ett synnerligen väl valt ställe att sitta och kontemplera över livet på!
Inte konstigt att matten din är lite uppåt och så lite neråt! Hoppas att de kan släppa loss henne snart så att hon i alla fall kan komma utanför och säga hej till dig.
Och hoppas att hussen inte har ont i magen...
PUSS!

Sigge sa...

Oj, din husse borde faktiskt tänka på att han behöver ordentlig mat så han orkar ta hand om matte när hon kommer hem igen.
Du får se till att han äter mat av nyare datum!!!
Be husse hälsa så mycket till matte från mej och matte och att vi tänker på henne!½

Emma och Malte sa...

Vilken fin bild på dig under eken. Hoppas att du filosoferade ut något bra. Vad tråkigt att du inte har fått hem din matte ännu, fast vi förstår att det tar tid! Så vi får hoppas att den tiden går extra fort, och så får du ju se till att din husse inte äter en massa såndär gammal mat! Kan ju inte vara bra för magen!

Föresten, tack så mycket för grattiset!
kramis

Wille sa...

Vilken tur att din matte är på bättringsvägen. Det har hänt massor hoas dig sedan jag tittade in senast. Jo jag vet, jag har slarvat lite med bloggandet här, men idag är det lugnt så jag passar på. Vi är på resande tass genom hela Sverige, känns det som i alla fall, för det blir en massa bilåkande. Men det är skojigt för det händer en massa spännande saker. Idag har vi badat och igår busade vi. Men jag har inte hunnit skriva om allt ännu. Och eftersom matte glömt en sladd till kameran hemma, så kan hon inte föra över bilderna till datorn heller så vi får visa dem för dig och de andra kompisarna. Men det blir bilder istället när vi kommit hem det lovar hon. Då har hon ju sladden där.

Grabbarna boys sa...

Underbar bild på dig Ludde där under Eken.
Hoppas verkligen att vi får träffa dig på riktigt.
Du verkar vara en kille i vår smak.
Hoppas matte kommer hem snart så husse din slipper rensa förrådet.
Vov från grabbarna boys!

Ps. Hälsa till din matten från oss. Ds

Hector sa...

Hej Ludde !
Ja nog lever ni allt lite torftigt när matte din inte är hemma. Varför då ? Här serveras det ju lite av varje som du förstår.
Inte blir det bara karameller och gräshoppor, nänä här busas det och äts glass i lass.