måndag 21 november 2011

Nattgäst

Vi har plockat fram alla elljusstakarna och husse har bytt ut alla utbrända lamporna. Det är dags att tända dom på söndag och allt som redan stod i fönstren måste flyttas för att dom ska få plats. Det är mattes eviga problem här hemma att det är fullt överallt. Husse kan nämligen inte slänga saker som fortfarande kan användas, och det är visst fullt i bon. Nu ska vi snart ta fram adventsstjärnan och en sån där modern röd ljusglob som ska upp också.Matte följde med på promenaden förbi sjön idag, och jag passade på att ta en slurk när vi passerade bryggan.Husse tänkte skruva bort kameran ur fågelholken imorgon, så han provade att den fortfarande fungerade, och upptäckte att vi har en nattgäst där som ligger och sover. Vi kunde se att hon andas lugnt och skönt. Kameran får nog sitta kvar ett tag i alla fall.Nu ligger jag på mattan bakom matten och ser på när hon lägger patiens... Stökiga kramar, Ludde

8 kommentarer:

Arlo sa...

Men en snyltgäst! Spännande! Kanske den gått i ide? Kanske ni ska ruska lite på holken för att väcka den ibland så den inte fryser ihjäl?
Här har hussen hängt upp en massa ljus i en rönn, men han har inte tänt dom än. Jag brukar pinka på den rönnen, fast längst ner.

Sigge sa...

Ljusstakar????
Hm sa matte de har inte varit synliga sen flytten, kanske dags att leta efter dom.
Om nu din husse har för mycket saker så kan matte komma.
Hon är världbäst på att kasta eller om sakerna är hela och användbara skänka vidrae till bättre behövende.
Ska hon göra en rensning åt din husse kanske?
Förresten det där med svamp i träd, när vi ska plocka vinterskivlingarna så ska jag be matte att hon tar bild på hur jag markerar såna.

Emma o Malte sa...

Vi tycker det känns lite tidigt med ljusstakar, men det är ju redan första advent snart!! Så det är nog matte som är sent ute :-)
Vad spännande med nattlig gäst!
Kramis!

Vi i Kasperian sa...

Så skönt för lilla pippin att ha ett så fint nattkvarter! Här kommer inga ljusstakar fram förrän tidigast på lördag kväll, säger matte som inte tänker tjuvstarta. I varje fall inte mycket. :)
Tror förresten att jag ska bjuda dig på en slurk vatten ur min sjö också, när vi kommer ner till bryggan... :)

Gizmo sa...

Min matte har varit och skaffat nya lampor så hon kan få igång advent ljusstakarna på söndag. Tydligen ska hon sätta sig och sy dom nya julgardinerna snart också.Blir väl i sista sekunden som vanligt om jag känner henne.. *fniss*

Hector sa...

Näe samma sak här matte tänker inte plocka fram ngt förrän tidigast fredag natt eller lördag. Inga ljustakar fram för tidigt.
Nattgästen var ju söt. Ni kanske ska ha kameran kvar så ser ni om nattgästen mår bra. Men det lär bli kallt i vinter i det boet.
Ha dte gott kompis

Sigge sa...

Du Ludde kan du göra mej en tjänst?
Fråga din matte varför hon var här i natt och talade om för min matte att att mattor måste vara handbroderade i en ljust lila färg för att passa på mina golv!!!
Matte muttrar nåt om vansinniga drömmar ;))

Hillman sa...

Jaså ni har stökat runt så mycket, ja det får nog vänta för matten ska baka lite kladdkakor idag, fasen hon kunde väl baka något som jag kan äta, hihi. Det där med holken är kul, för fåglarna använder visst såna på vintern med för att de inte ska bli frösna, hihi.

Taxpussar.