torsdag 5 maj 2011

Ingen fotograf inte

Idag blev det en ordentlig svampskogspromenad. Eftersom vi går på en VÄG, även om det mest ser ut som två paralella stigar ibland, så anser inte husse att vi går "i skogen", och då behöver inte jag vara kopplad. Det var nog tur det så jag inte drog omkull honom igen, för jag kände att det var nåt mysko på gång en liten bit åt sidan, så jag sprang dit. Sen blev skithusse sur för att jag vallade fram en älg nästan rakt emot honom! Tro inte att han hade kameran redo när älgen hoppade över vägen några meter framför honom, och jag efter!När jag kom tillbaks efter ett par minuter - DÅ hade han kameran framme och tog en bild på MIG! Det lär aldrig bli nån fotograf av honom! Jag borde vara ute i skogen med Tessan istället!Senare när vi satt och vilade en stund vid fikastället hade jag stenkoll på om den skulle komma tillbaks, men den gillade nog inte mig.Våran pippi hade lagt sig tillrätta på äggen på eftermiddagen, och pappapippin kom med lite mat till henne ibland. Älgkramar, Ludde

7 kommentarer:

Wille sa...

Usch vad läskigt med en älg på vägen, den är ju värre än tuppen som Kaspers matte råkade ut för, ja i alla fall i storlek. Tur att inte älgen var ilsken i alla fall.
Vilken massa spännande saker ni råkar ut för, jag har bara råkat på en katt jag. Fast den var ju rätt söt ändå, men lättskrämd.

Kasper sa...

En älg - DET var minsann duktigt av dig att lyckas skrämma fram nåt så stort!!

Du får kanske förlåta din husse för kameramissen, för just älgar tycks vara väldigt svåra att fånga på bild - det har inte min matte heller lyckats med trots att hon har sett älg flera gånger på tomten. Dom bara försvinner! Till skillnad från ilskna tjädertuppar som gör precis tvärtom. Visst SÅG det ju läskigt ut på mattes sida! Men bilder fick hon. :)

Arlo sa...

Bra gjort, polarn! Stor hund ska valla stora djur! Synd att hussen inte satt beredd med kameran när ni kom ut ut skogen...men han är ju tydligen ganska gammal, så han kanske inte har så snabb reaktionsförmåga längre förstås.

Sigge sa...

Oj, oj Ludde valla älg ska du nog inte göra!
De kan sparkas rejält med frambenen säjer matte.
Jag träffar på såna ibland men trots att jag är vallhund så låter jag till mattes glädje bli att försöka valla dom.

Hillman sa...

Men snälla Ludde, det vet du väl att du inte får jaga den här årstiden, även älgarna ska ha bäbisar och då behöver de vara ifred. Vi får bara vara lösa på gården, men så fort som vi ska promenixa så sätter matten på koppel, för djurens skull säger matten.

Taxpussar.

Grabbarna boys sa...

Roligt att få följa pippin o hennes ägg.
Synd att inte hussen stod redo med kameran när du förföljde älgen, det hade varit häftiigt att få se.
Du får väl gööra om det så han hinner nästa gång.
Vov från grabbarna boys!

Parisercollie sa...

Ojoj låter farligt att valla älg. Var rädd om dig Ludde. Colliekramar