torsdag 26 juli 2012

Ingen grillkorv

Passade huset medan matte och husse var och handlade en säck Magnussons och lite vanlig mat på Ica. Sedan åkte vi till torpet och åt lunch med Karin. Coco och Max är på västkusten och badar, men det var kul att vara där ändå. Husse tog kort med mattes nya mobil, men det är en sån där seniltelefon, så dom har inte lärt sig flytta över bilderna till datorn ännu.

Efter den goda sillunchen åkte vi och kollade in ett Best Western-hotell vid Arlanda. Sedan fortsatte vi förbi Enköping mot Strängnäs. Husse tyckte att istället för att grilla korv hemma till middag så kunde vi väl äta varsin korv där. Bra idé tyckte matten så vi svängde in till centrum och ställde bilen nere vid båthamnen. Först gick vi en sväng utmed Mälaren så jag fick röra lite på mig och göra en tvåa.
Sedan, när vi letade efter något bra grillställe vid Västervikstorget, fick vi syn på Edsbacka Bistrå så det blev ingen grillkorv.
Vi gick och satte oss vid ett bord istället och tog in vatten till matte och mig och ett glas alkoholfritt vin till hussen som skulle köra hem sen.
Matte åt en Caesarsallad med stekt majskyckling, knaperstekt bacon och pinjenötter.
Husse åt Gäddfärsqueneller med ansjovis beurre blanc och löjrom. (Tydligen ett finare namn på fiskbullar)
Jag roade mig med att diska hans tallrik med både fisk, potatis, löjrom och lite kycklingbitar från matte på. Klart godkänt ställe!
På väg till parkeringen läste jag lokaltidningen.
Bredvid vår bil stod den här när vi skulle åka hem men hunden var inte kvar i den. Sightseeingskramar, Ludde!

7 kommentarer:

Vi i Kasperian sa...

Inget dåligt alternativ till grillkorv, minsann...
Fast attans många korvar hade du förstås kunnat få för dom där matpengarna. Men du blev tydligen nöjd ändå. :)
Väldans fint var det, där i Strängnäs.

Arlo sa...

Vi brukar åka till Strängnäs och käka varje sommar, men inte i år, det brukar finnas god mat där, deras grillkorv har jag inte provat. Men matten bodde i Strängnäs när hon var liten plutta och hon säger att korvmojen vid torget var världsberömd för sitt goda mos, så det var ju bra att veta ...eller...???

Felix sa...

Sicken frän nummerplåt på bilen, en sån skulle jag vilja ha, hihi.

Det där matstället, vore nåt för en annan, i stället serveras jag RC kulor för valpisar, fnys inte lika gottigt som laxen jag fick igår, hihi.

Russelpussar.

Laika sa...

Vilken tur att du godkände det matstället, för det såg verkligen smarrigt ut. Hittade du något spännande i nyheterna på vägen?

Grabbarna boys sa...

Tänk vad många olika telefoner det finns egentligen...iphone, smartphone och senilphone och säkert tusen modeller till hi,hi!!
Ingen dålig resaurang du fick besöka minsann.
Och den där bilen...ja, den hade kunnat passa oss ganska bra faktiskt.
Vov från grabbarna boys!

Sigge sa...

Usch, Strängnäs säjer matte.
Där kör hon ALLTID vilse eftersom kyrkan hoppar runt. Hon brukar försöka ta sikte på tornet för att hitta rätt väg.
Sån där reg skylt på bilen vill jag ha!

Emma o Malte sa...

Du blir verkligen bjuden på lyxmat varje dag!! Det där såg ju 1000 gånger godare ut än grillad korv :-) Du har verkligen hamnat hos en toppen bästig matte och husse!
kramis