söndag 5 februari 2012

Kompensation

Husse lärde mig ett nytt ord idag. Kompensation.
I det här fallet betydde det två grisknorrar före maten. Husse och matte lämnade nämligen mig ensam hemma på förmiddagen och åkte in till S:t Matteus kyrka för att gå på en musikhögmässa. De ville höra ett uruppförande av Frustunamässan som Georg Lidström komponerat och nu dirigerade. Det var en stråkkvartett, piano och kör som framförde den. Georg är kompis med husse och matte, och en av tjejerna i kören har varit jobbarkompis med matte.
Idag åt dom Scampi Fritti till middag så jag nöjde mig med sista blodpuddingen på kulorna. Nu måste jag sluta för jag behöver gå ut med husse på sista rundan... Nödiga kramar, Ludde

5 kommentarer:

Arlo sa...

Det var en rättvis kompensation, tycker jag. Två knorrar mot ett konsertbesök...jo, precis lika mycket värda. Men du, vad många fjärrkontroller ni har hemma hos er...går allt på fjärrkontrolleri hos er?

Vi i Kasperian sa...

ÅÅH, vilket BRA ord!!! Kompensation. Det måste min matte lära sig! Riktigt nöta in i skallen!
Tror det faktiskt kan förändra mitt fortsatta liv!!!
Två grisknorrar per kompensation. TOPPEN!! Mycket godare än scampi, tror jag. :) Måste nog skicka min matte också på konsert! Ofta!

Grabbarna boys sa...

Hoppas det gick bra att rasta husse på den sista rundan för kvällen...antar vi!!
vi har också samma fundering som Rudi...går allt på fjärren hos er????
Ha en bra dag.
Vov o kram!

Emma o Malte sa...

Vilken fantastiskt bra kompensation du fick!! Var ju så det nästan jämnade ut sig där.. Sen undrar min matte om scampi är gott?? Kramis!

Hillman sa...

Du det var dålig lön för att vakta huset, jag tror bestämt att hussen sparar in på din rättmätiga lön. Sen när de kom hem så skulle du ju haft en stor smarrig köttbit till midda, för det kallar jag för kompensation, hihi.

Taxpussar.