söndag 4 oktober 2015

Stackars mattte

Det är faktiskt riktigt synd om min matte. Hon har ont i nacken och blåmärke på ena handen. Dessutom är hon skrapad på både knän, händer och ena armbågen.

Vi var nämligen ute på promenad häromdagen medan husse var hos sin tandläkare i stan och när vi var nästan hemma passerade vi en läskig katt som satt i en häck alldeles invid trottoaren där vi gick.
Jag tyckte att den såg väldigt hotfull ut och när vi hade passerat så började den följa efter mig! Jag gick ju en bit bakom matte och blev så rädd så jag satte världens fart framåt förbi henne men tyvärr hann hon aldrig fatta riktigt vad som hände och eftersom hon inte släppte kopplet så for hon omkull där på trottoaren. Vi klarade oss från katten så vi kunde gå hem och skölja bort blod och grus och sätta på plåster innan husse kom hem. (Det var han som gick samma väg någon dag senare och tog bilden på katten medan jag höll mig låååångt undan för han försökte få en bild på både mig och katten. Nån måtta på eländet får det allt va.) Matte känner sig lite bättre nu men husse får allt sköta promenerandet ett bra tag till. Olyckliga kramar, Ludde!

6 kommentarer:

Arlo sa...

Men jösses! Så får man bara inte göra med panschisar! Dom är inte så hållbara. Fast så klart var det egentligen kattuslingens fel! Hoppas matten snart är OK igen!

Andra året i Hjo sa...

Katterna är ett elände. En hel långpromenad kan förstöras av en enda liten katt. Hjo-Hjo milda humör svänger hastigt till det vilda.

Lillian www.sognafaret.no sa...

Synes du var riktig flink jeg som reddet dere begge to fra en skikkelig farlig pusekatt! Takknemlig burde hun være!

Vi i Kasperian sa...

Här Ludde, får du ett mantra av mig:
Jag är stor - katter är små. Jag är stark - katter är nog klena. Jag har långa vackra ben - katter har små ynkliga. Dessutom är jag vackrast.

Min matte hälsar så mycket till din matte och önskar fortsatt god bättring. Hon skulle också vilja påminna dig om att du faktiskt en gång har pussat på Filip, här hos mig!!!!
Glöm inte att upprepa mantrat flera gånger innan du går utanför tomten din!!!!
Kasper

Melody and M.E sa...

Oj, oj… stackars din matte! Hoppas det läker fort! Min matte råkade ut för samma sak när hon var ung.
Det var en Golden retriver som drog iväg med matte så hon ramlade och klöv underläppen med sina framtänder! Det blev tre veckor med flytande föda! De där katterna de kan ställa till det!
Nu får du ta hand om din matte och hälsa henne från oss att hon ska vila ordentligt, det är bra för läkningen.
Puss från Melody

Laika sa...

Vi tycker att Kaspers mantra låter rätt bra, men visst är det ändå så att vissa katter faktiskt är riktigt läskiga. Oftast de svarta om jag får säga min mening. Jag har blivit skrämd av en svart katt förr och det glömmer jag nog aldrig. Var knappt att jag trodde jag skulle överleva det.
Tur är att din matte överlevde med lite blåmärken och skrapsår, du får ta hand om matten lite extra. Typiskt att hon inte blev rädd tillsammans med dig för då hade hon ju med sprungit.
Nospussar och läk väl till matten din!