måndag 26 oktober 2015

Lite av varje

Nu har det hänt lite sen sist.
Någon har plockat bort alla träden i svampskogen, men som tur var hade dom inte plockat svampen.
Min favoritposeringssten fanns i alla fall kvar och alla bakgrundsträden också.
Matte kokade broccolisoppa en dag och den åt vi med färdigköpta snittar från kondiset. Jag diskade faktiskt sopptallrikarna mycket noga för den soppan var jättegod.
En annan dag gjorde vi en älggryta där vi fick användning för alla kantarellerna vi plockat.
Husse och jag har klippt ned häcken utmed vägen så jag kan ha full koll på vilka som går där, men jag undrar om han verkligen ansat lönnen på rätt sätt?
Jag har solorejsat lite vid en av mina stränder också.
Vattnet är väldigt svalt och gott där.
Snuffe hade blivit lite tuggad på men matte har sytt ihop honom så han kan ligga och vila sig med mig i soffan... Höstkramar, Ludde!

7 kommentarer:

Lillian www.sognafaret.no sa...

Jammen bra at det var noe som var som det pleier i skogen. Kjekt å få avkjølt seg litt i vannet etter en sånn tur. Trodde et øyeblikk at du hadde fått deg et ekstra hode når du lå for å kose deg i sofaen! Alle skulle hatt en slik myk venn å hvile hodet på ;)

Vi i Kasperian sa...

Men Ludde - den fina häcken - vad har det flugit i din husse??? Men den växer väl upp igen, och blir tät och fin? Fast lönnen - den lär väl inte växa till sig nåt vidare?
Och träden i svampskogen - ser ut som det gör hos mig nu, längre ner utefter vägen. Den där grusvägen som hussens GPS vägrade visa.
Vackert vid vattnet, och den där broccolisoppan- MUMS säger matte. :)
Kasper

Edith o Hilda sa...

Det var tur att din sten fanns kvar även om en del träd var kapade. Jag tror faktiskt att din matte är urduktig på att laga mat. Det har framkommit i dina inlägg. Men du Ludde, den där lönnen ser lite skum ut.

Andra året i Hjo sa...

Har ni klippt ner häcken - vi försöker att få vår att växa. Up, upp, till nästa sommar. Hälsa Snuffe!

Laika sa...

Vilka underbara dagar du haft, ja säkert har varenda dag så klart :) Älgkött du, det är grejer. Jag skulle nog kunna äta en helg älg själv, jo det tror jag ;)
Lönnen ser om inget annat väldigt välansad ut, så där gjorde mina matteföräldrar i hopp om att den inte skulle vilja vara med året därpå, men den sköt iväg massa nya skott och så hade de en lönn full med blad igen. Nu är den nersågad totalt så nu blir där ingen ny lönn i alla fall.
Nospussar

Sigge sa...

Men stackars lönnen vad hade den gjort för ont?
Du har ju i alla fall en del skog kvar där, men passa din sten. Det händer att skogsmördarmaskinerna flyttar på såna.

Melody and M.E sa...

Oj, så mycket det har hänt hos dig! Jag undrar om inte din och min husse gått i samma trädklippningsskola för jag kan se vissa likheter med de träd som han givit sig på. Fast senast husse tog fram sågen blev det knappt en stubbe kvar. Tänk om jag kunde få krypa ihop hos dig på soffan!
Jag gillar att ligga riktigt nära och jag tror att jag skulle passa in perfekt där i din famn!
Stor nospuss från Melody!