måndag 2 september 2013

Kallt igen

Jag måste faktiskt berätta att för ett tag sedan klagade matte på att kylskåpsdörren inte stängde ordentligt här hemma. Det är ju inte så bra om kylan inte stannar kvar där  inne.
Han tömde skåpet på all mat och tog en bild för att veta var alla hyllor satt innan han skulle försöka laga gångjärnet på dörren.
När han dragit fram kylskåpet fanns det gott om 22-årigt damm bakom skåpet och golvet var alldeles blött och hade bildat en bula!
Det visade sig att plastskålen ovanpå kompressorn som vattnet från det självavfrostande skåpet skulle hamna i för att dunsta av värmen hade luckrats upp och allt vatten rann i stället ned på golvet. (Hur många år det pågått vet vi inte)
Gångjärnet i dörren var helt utslitet så han fick hänga om den och använda gångjärnen på den oanvända sidan av dörren istället. Eftersom vattnet fortfarande rann rätt ned på golvet ställde vi kylen ute på altanen med en bunke bakom för att samla upp vattnet i. Det var ju nära och bra när vi åt frukost där ute men lite knepigare vid middagen.
Då kom husse på att när han kastade grenar uppe vid återvinningscentralen hade han sett att det stod en massa utrangerade kylskåp där så han åkte dit och tittade bakom alla skåpen. Klart att det fanns en hel, nästan ny, avfrostningsvattenbunke på ett av skåpen som passade precis!
Så nu har vi rent och torrt bakom de gamla skåpen och jag kan äta min mat utan att bli blöt om fötterna. Matte är lite besviken, för hon hade hoppats på en alldeles ny kyl och frys förstås men det får vänta tills vi ska renovera vårt gamla Ikeaköket som hängt med i drygt 35 år... Torra och varma kramar, Ludde!


PS. Husse kom på att han borde istället fotat skåpet med all mat i för att kunna ställa tillbaks allt på sina rätta platser. Men nu har det mesta hamnat där det ska - tror dom! DS.

5 kommentarer:

Laika sa...

Vilken tur i oturen att dörren inte gick att stänga ordentligt då så att ni kunde se att det rann ner vatten där bak. Så att det blev åtgärdat och att du Ludde slipper simma när du ska äta din mat :)

Arlo sa...

Flytväst till lunch och middag, nä, det är bättre så här. Din husse är makalös på att fixa till trasiga grejer, det har vi hört och nu har vi ju bildbevis dessutom!

Eva sa...

Väldans finurlig husse du har!
Fast... Har han inte tänkt på att han ska fråga DIG hur maten stod? Jag är övertygad om att du vet :)

Vi i Kasperian sa...

Det var ju annars rätt praktiskt med kylskåpet på altanen, tyckte jag. :) Men det är klart - ni äter kanske inne numera, precis som vi gör hos oss. :)
Otroligt vad din husse kan fixa. :)
I alla fall är det tur att du slipper bli blöt om fötterna i höst och vinter. Och var maten hamnar i kylskåpet spelar väl ingen roll, huvudsaken är att den är åtkomlig så att du slipper svälta! Tycker jag.
/Kasper

Melody and M.E sa...

Smart husse det har du! Det där skulle min husse aldrig tänkt på, kylskåpet hade åkt på tippen direkt!
Och det är inte alltid lätt att hitta något med samma mått. När det blev nytt kök i vårt hus åkte det gamla kylskåpet ut en groventrén och det är bra att ha på sommaren till drycker när det är fullt hus här!
Men matte säger att det sjunger på sista versen, vad hon nu kan mena med det?
Ha en riktigt bra dag!
Puss från Melody!