måndag 29 juli 2013

Mycket vatten

Nu när det har varit så varmt har jag försökt att hålla mig i närheten av vatten i alla dess former. Regntunnorna är tömda sedan länge men jag har en stor bunke på altanen som alltid är fylld med friskt kallt vatten. Härom dagen åkte vi till torpet för att kolla båten efter allt blåsande som varit.
Den var torr och låg bra kunde jag konstatera. Tyvärr skulle vi inte åka någonstans med den utan vi stannade på bryggan och fikade. Matte och husse vågade sig i frivilligt och jag åkte i ofrivilligt. Min människobror Anders har gjort en flytbrygga som är alldeles för smal. När jag hoppade ut på den så vickade den så jag tappade balansen och for i plurret. Nu hade jag lyckligtvis min flytväst på mig så det gjorde inte så mycket, men jag ska nog prata lite med honom om den när han kommer till torpet nästa gång.
När vi går till min badplats hemma känns det mycket lugnare att gå och plaska på grunt vatten så man inte råkar ut för några överraskningar... Våta kramar, Ludde!

7 kommentarer:

Vi i Kasperian sa...

För flera år sedan kastade jag mig i vattnet från bryggan på badudden, precis som jag gjorde från din mur ner på marken.
Det var hur läskigt som helst, och sedan dess bara GÅR jag - nåja springer - ner i vattnet och vill bara vara nära stranden. Men jag behöver inte bottna. :)
Bra förstås att du hade flytväst, men du hade säkert klarat dig bra ändå. För du KAN ju simma! Säkert.

Eva sa...

Vet du - jag skulle också föredra det som det ser ut på nedersta bilden...
Kram på dig!
(Har läst ner lite. Ni har en härlig sommar verkar det! Och vilken fin mur du och hussen byggt! För inte skulle han klarat sig utan din hjälp inte?)

Sigge sa...

Ut o simma med dej Ludde! Det är underbart, fast jag slänger mej aldrig i från bryggor, precis som Kasper springer jag ut i vattnet och börjar simma. Nu kommer det säkert vatten i dina tunnor och jag förväntar mej spagropar och massor med jobb eftersom svampvattnet häller ner

Kikkan sa...

Inte kul när man faller i vattnet oberäknat, bra att Du hade flytisen på.Jag klättrar halvvägs ner till inomhuspoolen jag simmar i flera ggr i veckan & det är inte så läskigt. Kram ♥

Sigge sa...

Hörru Ludde, jag inspekterade Båven idag. Väldigt vad du var törstig när du var där. Saknades massor med vatten

Laika sa...

Oj vilken överraskning du fick dig, tur att det är sommar och inte jättekallt i vattnet, annars hade överraskningen kunnat bli riktigt otrevlig.

Kim sa...

Lyllo du, som får bada i dessa varma dagar. Matte droppade såna där droppar (Frontline) i min päls och säger att jag får vänta några dagar innan jag får bada, för att inte förorena vattnet.