tisdag 29 januari 2013

Mera mat

Ibland gör mina människor så konstiga saker! Idag åkte dom och handlade mat fast det var tisdag! Hussen sa att det var för att vi hade slut på apelsiner. Igår skulle han köpa så det räckte till på torsdag men Konsums  apelsiner var redan långt efter bäst före så han köpte bara två för att pressa till frukosten i morse.
Matte köpte ungnötslever till mig för jag hade önskat mig några leversnoddas! Levern mixade hon med havregryn och stoppade i ugnen ett tag.
Jag vill ha lika stora bitar så hon mäter med linjal!
Nu har jag en hel låda full!
Hussen gjorde morotsmarmelad härom dagen.
Sån la dom på kex med brieost och åt till ett glas vin före maten. (Dom säger att pensionärer har sju fredagar i veckan!)
Jag fick verkligen spänna ögonen i matte för att få några leversnoddas före maten!
De åt kalvfärsjärpar med rödbetsbo till middag och jag åt fläskkarré, men i morgon ska jag få alla järparna som blev över... Gourmetkramar, Ludde!

3 kommentarer:

Laika sa...

Men så huslig matte och husse du har. Vilken maträtt de lagade till sig själva och vilka fina kakor du fick, din middag och resterna du ska få äta av järparna. Verkligen gourmetdagar :)

Emma o Malte sa...

tråkigt med apelsinerna! Inget bra rykte för mattens jobb! Hon kanske skulle ta anställning på ica istället :-)
Klart hussen och matten har fredag varje dag! Kramis

Rudi sa...

Men här hade jag missat när du fick lever ju! Min matte gjorde med mjöl och lite vatten och din gör med havregryn...spelar roll bara det smakar lever!