lördag 29 december 2012

Nå´t nytt

Passade både huset och tofflorna när dom åkte och handlade idag. Var inget större problem. mattes tofflor såg rätt ensamma ut, så jag livade upp dom lite. När jag kom hem efter att ha gått ut med hussen doftade det riktigt gott i hela huset.
Matte hade köpt ett stort paket svinlever som var bäst före den 30.e så hon fick det för halva priset. Jag har bara ätit kyckling- eller ungnötslever förut. Åtta kronor för över ett kilo! Jag är inte särskilt dyr i drift.
Först hade hon brynt det i bitar och nu skulle det sjuda i tjugo minuter.
Det är en pina att bara ligga och vänta på att det ska bli färdigt och svalna.

Nu gjorde det så småningom det så jag kunde godkänna smaken. Sen fick jag en stor portion på middagskulorna. Till efterrätt fick jag en bit av mattens broccolipaj med cheddarost och julskinka som mina människor åt. Dom såg lite förvånade ut när jag slök första biten på två röda så jag fick en bit till. Det blev en ganska bra dag med två nya maträtter som jag inte ätit förut. Broccolidoftande nattkramar, Ludde!

9 kommentarer:

Wille sa...

Vilken lyxmiddag ! Här bjöds det "bara" på vårt vanliga foder med lite prinskorvar, skinka och ost i. Fast det var gott det med, och jag hade gärna ätit lite till om nu inte matte varit så snål.
Annars är det som vanligt här, bortsett från att snön är blöt och otäck och verkar försvinna alla redan ! Urtrist tycker jag och hoppas på nysnö igen, och det snart innan allt försvunnit !
Ha nu en skön helg, och om inte förr så hörs vi nästa år !

Rudi sa...

Jaha, så har Ludde käkar gourmetmat igen då....suck! Fast jag fick lite av kalkonen idag som träningsgodis , det fick jag!

Eva sa...

Så'n där "sista-dags-halvpris"-mat får vi också ibland!
Fast här har det nog oftast varit nötlever då.
Alldeles väldigt mumsigt är det dock!
Paj med grönt o julskinka har vi aldrig fått, men Simon säger att om det bara är julskinka i så är det säkert super.
Nu blev vi ju sugna... Maaaattttteee!!
Dreglande kramar
J, A, S och P

Emma o Malte sa...

Sånadär priser gillar vi! Matten hon brukar få saker från jobbet som jag får smaka, supersmaskigt!
Gott nytt år på er! Kramis

Laika sa...

Smarrig middag, precis som vi förtjänar var dag. Du gjorde säkert ett alldeles utomordentligt bra jobb när du vaktade både hus och tofflor, så maten du fick var du värd mer än väl. Pricken över i blev broccolipajen, även om jag hade tvekat på den, hihi.

Sigge sa...

Jaha, hm, undrar hur man gör för att skaffa sej en människa som befattar sej med lever?
Händer aldrig här, får vara glad de gånger hon köper korv eller köttbullar till mej. Enda köttet som köps i detta hus. Förresten Ludde fråga din husse om silvertejp kan ersätta en ny kamrem? Matte brukar alltid ha ståltråd i bilen men ån funkar inte som kamrem tydligen

Kim sa...

åh, du har då verkligen pli på dina människor du. Måste berätta om dettta för matte, så hon får dåligt samvete.

HumleSpunk sa...

Världsbäst godismat, det tycker HumleSpunkarna med. Man blir lite full i skratt när man hittar torrt och trött hundgodis i småpåsar för typ tvåhundra kr kilot eller mer i affären, när åttakronors grislever är så mycket godare.

Gott slut och Gott nytt år på dig! :)

Felix sa...

Mat är enkelt, går det bara att tugga så går det säkert att svälja med, hihi. Jag är inte grannlaga bara jag slipper hundkulorna, fast en och annan slinker väl ner av misstag ibland innan jag kommer på vad jag gör, hihi.

Russelpussar.