tisdag 8 juli 2014

Plask

Idag var det så varmt så vi åkte till torpet och badade.
Först skulle matte bada men jag tycker inte om när det mesta av mina människor bara försvinner ner i vattnet! Det kan ju faktiskt vara väldigt farligt! Min människobror Anders har byggt en liten plattform bredvid bryggan så man kan gå ut till stenen där de yngre tvåbeningarna dyker i.
Tyvärr finns det bara en liten smal kant i vattnet att stå på.
Sen blir det alldeles för djupt för mig.
Jag talade högt och tydligt om för husse att han inte skulle vara där i det djupa!
I min iver att rädda matte och husse trillade jag förstås i några gånger så då var det faktiskt väldigt praktiskt med handtag på flytvästen så jag kunde få lite hjälp upp... Dyngsura kramar, Ludde!

9 kommentarer:

Lillian www.sognafaret.no sa...

Du må bare hoppe i det Ludde. Så herlig og avkjølende å bade når det er varmt.

Kim sa...

Din husse klarar ju i alla fall av att fotografera.
Det där med handtag i ryggen är inte så dumt faktsiskt, matte säger, att det skulle man ha jämt - även på människobarn.
Du är bra modig, som försöker rädda de dina, jag brukar låta dem sköta det där själva, har de hoppat i så kan de ta sig upp själva också.

Emma och Malte sa...

Du, jag har faktiskt aldrig sett min matte vara i plurret! Kanske skulle tvinga henne med nästa gång jag badar... Kramis

Första året i Hjo sa...

Härligt att bada och simma. Bra förstås om det går att ta sig upp ur det våta också. Tur då med handtagen.

Arlo sa...

Vilket äventyr! Själv har jag inte testat det där med simma än och matten min skulle då aldrig i livet gå ner i vattnet och hålla på så där.

Ludde Svartnos sa...

Så fiffigt med handtag på ryggen! Och du gör rätt i att vara försiktig vid sjön, tycker jag.

Nospuss från
BELLA

Sigge sa...

Men Ludde det är bara att ut o simma. Jätteskönt, bra motion och mycket svalkande i ovädret. Jag skulle gå under utan mina dagliga simturer. I dag badade jag ju med mina elever.
Glädjande nog ska det vara lite bättre väder på lördag så vi behöver inte smälta bort på partyt.

Laika sa...

Min kompis Sheela har i sina unga år försökt rädda mig ur vattnet när jag skulle visa henne hur man badade. Hon försökte bita tag i mitt sele och sedan dra upp mig ur vattnet. Men det förstås, det gäller att vara på säkra sidan så man vet att sina älskade kan flyta så dina räddningsinsatser kanske var bra trots allt :D

Vi i Kasperian sa...

Jag skulle inte heller kliva i så där från bryggan! Jag gillar långgrunda, härliga sandstränder! Okej, jag gillar förstås min badudde också. ;)
Jag stormskäller, precis som du, när matte ger sig ut i vattnet (tur att det inte händer så ofta). Tvåbenta ska hålla sig på land!
Kasper