lördag 7 december 2013

Barnvakt

Igår skulle Anders och Sara äta julbord på kvällen så jag hade lovat att ställa upp som barnvakt. Matte och husse skjutsade mig in till stan vid femtiden och stannade där tills dom kunde köra hem mig sent på kvällen.
Det var bara Max som jag behövde passa för Cornelia är en stor tjej på fem år nu så hon kunde passa sig själv. Max fick vara uppe och leka ett par timmar tills det var dags för honom att äta en tallrik gröt. Efter gröten fick han en flaska välling och sen somnade han som en stock. När Coco skulle lägga sig läste matte ett kapitel ur en adventssaga och sen lyssnade hon på en annan lång ljud-saga på sin stereo. Jag tror att hon somnade långt innan den tog slut. Det var skönt med sovmorgon i morse för jag kom inte i säng förrän klockan tolv... Nattkramar, Ludde!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Va bra att matte och husse kunde skjutsa dig till de små! Du är nog världens bästa barnvakt, tror jag! Du har väl inte flyttat ut/in till husses bygge väl? Hoppas verkligen inte nu när det blåser och snöar så mycket!

Snöiga hälsningar från
BELLA

Laika sa...

Det där lät som att det gick hur bra som helst, annars kan ju sånt jobb bli ganska påfrestande ibland. Du kan det där Ludde :D Bra jobbat!

Stella o Doris sa...

Vi har också en Max, som vi passar, han äter också gröt på kvällarna, vällingen har han dock slutat med, kanske ska vara så när man är 18 år?

Lillian www.sognafaret.no sa...

Ingen sak å være barnevakt når du har egen privat sjåfør og greier ;)

Arlo sa...

Vad tar du för timlön för sånt? Kan det löna sig att avlöna chaufför och sällskapsdam för dig? Hmmmm...?

Vi i Kasperian sa...

Smart att se till att han fick både gröt och välling, klart han somnade som en stock då! :D
Men det där med Coco oroar mig lite. Fem år. Är hon fortfarande lika bra på att mata Ludde-hund då? Jag menar, lönar det sig att ligga under hennes stol när hon äter? Fast du har ju Max, förstås... ;)

Melody and M.E sa...

På onsdag ska jag bli skjutsad till Malmö för att vara barnvakt hela dagen till lille Colin! Nu när jag inte kan vara vårdhund till mattefar längre, så får jag satsa helhjätat på att vara vakthund till en liten kille som börjar ta för sig lite för mycket! Inget inom räckhåll för honom går säkert, så där har jag ett tufft jobb.
Men han är väldigt bra på att kasta ner sin mat till mig, så jag får lön för mödan!
Puss från Melody

Sigge sa...

Jobbigt att passa människovalpar så länge. Förstår att du behöver sovmorgon.
Mina människovalpar har ju flyttat (igen) så de veckor de är hos sin pappa har jag nästan 10 mil enkel resa dit. Bökigt är det, får försöka träffa dom ibland när de är hon sin mamma i Eskilstuna.

mufflo sa...

Mossa till adventstaken......aha sån där grön eller????? Spana in min film från i söndags och allt blir rätt..även i er adventsstake.....voff voff