fredag 10 maj 2013

Till stan

Idag skulle mina människor handla mat på så många ställen så jag fick följa med istället för att passa tofflorna hemma.
Först åkte vi in till stan och gick en väldoftande trottoarpromenad till Göta Fisk där matten köpte Skagenröra och en laxbakelse. Röran är till förrätten i morgon när vi får gäster och laxbakelsen åt dom till lunch hemma. Jag fick ett köttben till lunch som jag åt ute i trädgården. På vägen hem från stan stannade vi vid Kungens Kurva och handlade vanlig mat på Ica.
Matten gick i affären och husse och jag gick ett varv runt affären och sedan satt vi i min kupé och väntade i solen.
Det blev lite för varmt fast bakluckan var helt öppen så vi gick och väntade i skuggan istället.
När vi kom hem kollade jag på teven hur Fru Blåmes hade det och nu kunde jag räkna till nio ägg. Med lite tur kläcks dom inte förrän jag passat färdig min Bosse och matte och hussen kommit hem från Provence. Jag ville ju åka med dit och träffa Edith och Hilda men dom ska till en by nära Arles som ligger långt ifrån deras ställe och då kan det kvitta. Solskenskramar, Ludde!

6 kommentarer:

Kikkan sa...

Har haft dåligt med blogg tid, med fullt hus etc.. men oj så mycket spännade grejer det har skett hos Dig. Nyklippt & fin till den kommande sommaren, familjen blåmes som grannar och Bossepassning medans matte & husse reser till underbara Provence. Vi har haft sommar några dagar, men centralvärmen behövdes startas upp igen :(. Ta väl hand om Bosse

Eva sa...

Klok husse, och du, som väntar i skuggan! Den där affären är ju så mega-stor att det kan ta lite tid att handla där:)
Spännande värre med fru Blåmes och hennes ägg! Jag hoppas också att husse ska kunna hinna med:)
Men först ska de ha trevligt i vitlökslandet!

Melody Shih tzu sa...

Vi tycker också att det är spännande med blåmesen och hennes ägg! I dag fick vi in en fågel i köket, men vad det var sort kan vi inte berätta! Matte är värdelös på fåglar, men den var lite orange på bröstet! Den blev infångad i kökshandduken och utsläppt på gården innan jag hann fånga den! Annars är jag ganska bra på att fånga fåglar, när de kommer in i glashuset tar jag dem försiktigt i munnen och bär ut dem!
Om inte matte hinner skrika "NEEJ" förstås!
Puss från Melody

Rudi sa...

Va? Ska dom åka till Edith- och Hilda-land? Oj, då kommer dom att äta hela tiden, tror jag!
Så dom hade inte behövt handla så attans mycket innan , tycker jag. Fast resterna kan ju du och Bosse dela på kom jag just på!

Laika sa...

Ja, visst kan det bli varmt i bilen, men det ser himla skönt och fint ut där i ditt baksäte :)
Nio ägg, detta kommer bli spännande :)

Kasper sa...

Oj, ska dom redan ha semester!!??
Och jag som hade tänkt... :-/
Det där med laxbakelser lät inte dumt, sa matte som brukar köpa sån åt sig själv ibland. Fast dom som dina människor köpte var nog ännu godare.
Nio ägg, ojoj ett sånt bestyr hon får, fru Blåmes, om alla äggen kläcks! Har ni sett till nån herr Blåmes nånstans? Han borde ta sitt föräldraansvar här, tycker jag!