torsdag 19 januari 2017

Långkok

Egentligen skulle Matte, Husse och Bosse åka till Södertälje igår och äta indisk mat, men dom ändrade sig så jag slapp ligga ensam hemma och passa tofflor.
Steve som har Delibutiken ska ha soppa och långkok på onsdagar så husse bokade ett bord för fyra där istället.
Först åt dom grönsakssoppa och bröd med tapenade och jag åt hundgottisar.
Sen kom huvudrätten som doftade förföriskt.
Den bestod av högrev, som kokat 22 timmar i 63 grader, med madeirasås, pommes Anna och gröna bönor.
Jag kan intyga att det smakade utsökt!
Sen åt dom äppelpaj till kaffet medan jag låg under bordet och höll koll på de andra gästerna... Madeiradoftande kramar, Ludde!

5 kommentarer:

Vi i Kasperian sa...

Åh, sicket lyxliv!!! Tror jag måste be matten om ett par extra kulor som tröst... ;)
Kasper

laika sa...

Åh jisses, nu svälter jag nog ihjäl... även om jag åt för en timme sen, men vem som helst kan ju sukta sådan god mat, slurp :)
Nospussar

Fjärde året i Hjo sa...

Du verkar bra inläst på kokboken, Ludde! Som Hjo-Hjo i bilatlasen.
Gött!

Wilma sa...

Jaha ja en del de smörjer kråset medan jag torteras. Hundlivet är minsann inte rättvist alla gånger

Ludde Svartnos sa...

Ojojoj så gott det låter och ser ut! 22 timmar, det kallar vi lååångkok!

Ludde Svartnos med matte