fredag 18 december 2015

Problem

Jag tror faktiskt inte att jag har berättat att jag slapp gå med till julmarknaden på torget i år. Jag tycker det är obehagligt med folksamlingar där dom trängs och står i vägen så jag stannade hemma och passade tofflorna istället.
Olivia hade vågat sig dit för hon ville rida omkring på en häst som var lika stor som jag.
Idag har jag också stannat hemma av fri vilja för att se till att julskinkan blev tillagad på rätt sätt. Synnerligen välgjord blev mitt omdöme när vi provsmakade allihop för en liten stund sedan.

Husse som håller på att tömma grannhuset där morbror Åke bott packar och slänger om vartannat men har stött på ett riktigt problem.
Den här Malmsjö-taffeln från sekelskiftet ska helst ut före årsskiftet när det flyttar in nya människor, men det verkar inte som om någon är intresserad av ett vackert gammalt instrument som väger som en mindre bil. Dessutom står det på nedervåningen i huset. Det går kanske att ta ut den i bitar. Annars får jag väl hjälpa honom dra den uppför trapporna... 

3 kommentarer:

Tredje året i Hjo sa...

Snygg orgel - för det är väl en orgel? Men inte så behändigt att ta med sig på konsert. Och fin liten häst, som en stor hund just precis.

Edith o Hilda sa...

Vi sålde vårt piano för ett antal år sedan. Det vägde 200 kilo. Köptes av en kille som hade en byggfirma. Han kom med fyra kraftiga byggkillar som lyfte ut pianot ur huset lätt som en plätt. Man ska ha lite tur ibland.

Vi i Kasperian sa...

Har ni kollat på Tradera? Nog borde väl någon vara intresserad av ett gammalt vackert instrument. Kan tänka mig taffeln i en stor, tjusig Östermalmsvåning, t.ex.
Fast så värst många tusenlappar lär man väl inte få, fast det är nog inte det viktigaste här. :D

Tänk, att det finns hästar som är lika stora som du!! Undrar om dom har lika långa och vackra ben också... ;)
Kasper