måndag 3 augusti 2015

Skördetid

Nu är det full fart här hemma. Matte plockar blåbär varje dag till frukosten, husse plockar körsbär och bakar kanelbullar och potatisen blommar.
Jag har hjälpt matte att ta upp och skölja hennes vitlök

Husse har kört bort gamla vedkubbar som inte går att klyva för dom har legat för länge och väntat.
Bakom kubbarna hittade matte en leopardsnigel som ska få hjälpa oss att bli av med mördarsniglarna. De jagar och äter upp mördarsniglarna och håller själv mest till bland gammalt murket trä. När den har blivit fler ska vi ta med några till Kasper för där behövs det visst såna... Vitlöksdoftande kramar, Ludde

4 kommentarer:

Melody and M.E sa...

Nu har matte lärt sig att de där leopardsniglarna jagar bort mördarsniglarna, men hon hann ta kål på några stycken innan hon lärde sig hur det låg till. Tack och lov har vi inte sett någon mördarsnigel ännu i vår stadsträdgård, så förhoppningsvis behöver vi heller inga leopardsniglar, men nu vet vi var de finns om behovet dyker upp!
Hoppas du är lika duktig på att plocka blåbär som jag är, för blåbär är bland det godaste som finns!
Puss från Melody

Laika sa...

Låter underbart med både blåbär, potatis och vitlök :) Förstår att du har fullt upp med dina tvåbenta, man vill ju vara med och ha koll på allt så inget görs fel hihi.
Hoppas det blir fler sådana sniglar då så Kasper och hans matte kan få några. Vi slipper sådana äckliga mördarsniglar eftersom vi bor i lägenhet men nog tror jag allt att vi sett en hel del av dom utomhus på våra promenader ändå.
Nospussar

Vi i Kasperian sa...

Äh, hoppas leopardsniglarna förökar sig "med språng"... :)
Matte har aldrig sett nån sån i hela sitt liv! Inte jag heller.
Här skördar vi mest kantareller, men de flesta får stå kvar där nedanför tomten. I skogen plockar vi inga alls, bara blåbär.
Jag har kollat badudden lite försynt, men där är väldigt ofta folk. Än så länge.
Ser skönt ut där på din klippta gräsmatta. :)
Kasper

Parisercollie sa...

Vad härligt med skördetider. Blåbär smakar mums. Men fy för sniglar. Det har vi inga hos oss. Och i sommar har vi inte sett till en enda fästing. Jag vet inte vad det beror på. Kan det vara för att maj månad var så varm.