torsdag 16 juli 2015

Lummigt och grönt

Det är inte klokt så lummigt och grönt det blivit efter allt regnande.
Matte fick gå lös i Sickla Köpcenter medan jag tog med husse på en kopplad långpromenad längs Sicklasjön och där blommade det till och med i vattnet.
Jag har fått låna mattes bärnstenshalsband ett tag nu så vi kan se om det hjälper mot fästingar. Förut har jag fått Exspot i ett par månader och då har det bara fastnat två stycken som husse plockat bort, men nu är dropparna slut. Giftfria kramar, Ludde!

6 kommentarer:

Laika sa...

Vi har aldrig prövat bärnstenshalsband, matte tänker att hon ska testa men så blir det aldrig så. Hennes minne är väl inte lika bra som mitt ;)
Blommor i vattnet, så lyxigt. Tog du dig inte ett dopp?
Nospussar

Vi i Kasperian sa...

Lössläppt matte är kanske mindre riskfyllt än en lössläppt husse. :)
Vi tror att jag har för tjock och för mycket päls för att ett bärnstenshalsband ska funka. När matte skulle köpa Exspot så fanns inte det! Så nu får jag Frontline i stället, och hittills verkar det fungera bra, det också.
Grönt ja - på hela min tomt vadar jag i det...
Kasper

Kikkan sa...

Undrar om Bärnstenshalsband hjälper på 2-beniga individer också???

Andra året i Hjo sa...

Har väl sagt det förut - Hjo-Hjos bärnstenshalsband hjälper sådär. Synd, för han ser cool ut, som en hippie från 70-talet.

Parisercollie sa...

Tänk att i år har vi inte sett till en enda fästing. Maj månad var väldigt varm och torr hos oss, kanske alla fästingar försvann då. Vad vet jag. Glad är i alla fall jag för att slippa de små odjuren och även slippa fästinghalsbandet.

Sigge sa...

Om min matte skulle bege sej in i ett köpcentrum bör hon kopplas. Hennes lokalsinne är absolut noll på såna ställen.
ag brukar vara rejält orolig bara hon är på ICA Maxi, vet att hon gått vilse där