fredag 12 juni 2015

Alldeles förskräckligt dumt

Jag har aldrig hört något så dumt förr! Förskräckligt dumt till och med! Hussen ringde till Grythyttan och beställde ett dubbelrum för oss och ett enkelrum till min Karin som vi skulle hämta upp i Örebro på vägen dit. Det gick jättebra sa hon i receptionen (som hette Spendrup) och undrade om vi skulle ha paket med fyrarätters middag också när vi beställde bord. Nej tack sa husse vi beställer det vi vill äta från menyn, men Ludde vill nog ha en Grand Danois (största hundrätten) till middag som vanligt. Näe sa hon. Sedan Spendrups tog över Grythyttan i maj förra året får inte hundar vistas i huvudbyggnaden. Dom får stanna på rummet när människorna äter!!! Tack då är vi inte intresserade alls sa husse och la på. Om inte jag hade varit en så väluppfostrad hund hade jag talat om var hon kunde stoppa upp hela Grythyttan. Nu har husse bokat in oss på Åkerby Herrgård utanför Nora, så där ska vi fira husses och mattes 40-åriga bröllopsdag i stället. Husse blev så arg så han tänker varken köpa läsk eller öl från Spendrups mer. (Ni kan se här  när jag var där första gången och familjen Lundberg ägde gästgiveriet.)

Men för att tala om något trevligare...

...husse och jag var på en riktigt lång långpromenad längs krokiga vägen härom dagen.
Och Sasha kom och hälsade på hos mig.
Filip och Milou kom förbi utanför staketet, men då blev matte sur för att jag voffade lite för högt så jag fick bara ligga bredvid och titta på dom.
Mina högar ligger jag också och tittar på ibland så inte matte och husse tar bort för mycket av dom... Sandiga kramar, Ludde!

10 kommentarer:

mollesnutten sa...

Tänk att alla bra ställen ska bli sämre.Fy för Grythyttan!!!

Hillevi sa...

Åh! Jag läste inlägget från 2012 och den fina servicen i underbar miljö. Nu har de sannerligen gått ner sig! Tycker att din husse och matte ska skicka dem inlägget från då, så att de får skämmas!
Hälsningar från en upprörd Anka!

Arlo sa...

Eva Bodfäldt håller på och försöker få oss hundägare att gadda ihop oss och jobba för hundfritt på restauranger och andra ställen. Jag tror jag skickar länken hit till henne....ännu ett exempel på ett stort kliv bakåt i vårt samhälle!
Tur ni hade koll på ett bättre ställe för firandet!
BMW

Laika sa...

Nej vad säger du? Fy hundan så illa. Sånt gör man väl inte, ja förstöra ett vinnande koncept. Hoppas det andra stället ger er fina minnen också.
Roliga hundmöten även om det sistnämnda kanske inte var så roligt som det hade kunnat vara ;)
Nospussar

Sigge sa...

Fyyy så uselt!
Vi hundar ska minsann ha tillträde överallt vi också.
Så kan jag meddela att nu REGNAR det i Malmköping. Vi njuter, så var det bara den lilla detaljen med lägenheten som fortfarande är bastu pga de eländiga ställningarna som skulle försvunnit i slutet på maj.

Melody and M.E sa...

Nu blev både matte och jag riktigt besvikna! Vi som gått och hoppats på att husse ska bjuda oss på en övernattning i Grythyttan i september när matte fyller år! Fy tusan så besvikna vi blev! Nu får matte stryka översta raden på sin önskelista!
Vilken fräckhet att ändra på en sådan sak! Det är väl någon häxan surtant som varit framme och klagat på hundar
i matsalen! Sådana finns det konstigt nog aldrig några förbud för, dem riskerar man träffa på i alla matsalar.
Tröstpuss från Melody!

Vi i Kasperian sa...

Uselt! Där som var så himla fint, du blev ju till och med VIP-hund eller vad det kallades. :)
Urtrist och urdumt att tumma på ett vinnande koncept. Vi sympatiköpstrejkar (inte för att det får så stor verkan, matte minns inte när hon köpte läsk sist Knappast öl heller, för den delen. :) Men sympatistrejkar, det gör vi ABSOLUT! Man behandlar inte hundar så där!
Kasper!

Parisercollie sa...

USCH vad dåligt. Det var verkligen otroligt dumt! Bra att husse hittade en annan herrgård där du också var välkommen i matsalen.

Andra året i Hjo sa...

Trist, för då förlorar Grythyttan en trogen hund. Och av någon anledning är det där voffandet inte så populärt bland hussar och mattar. Det är lika här.

Sigge sa...

Du vet det där korvpartyt i Skottvång.
Det blir inget i år, matte har bestämt sej för att inte vara med, det är alldeles för mycket elände i livet och varken tid eller ork räcker till