torsdag 1 november 2012

Som vanligt

Nu har det varit en sån där helt vanlig dag vilket är ganska skönt. Lite korv och ost vid frukostbordet och det gamla vanliga "leta fyra Markies" vid fikat. Om jag hittat alla (hur svårt är det?) så får jag fyra leversnoddas som belöning. Vid varje bit jag får säger dom "Färdig!" för att jag ska fatta att det inte finns fler gömda. Det fattar väl jag ändå, men då kanske jag bara skulle få en enda snoddas, så jag håller god min. Vi åkte iväg till hästvägen efter fikat, för där gillar matte att gå när det är fint väder för då skiner solen på henne nästan hela tiden.
Lite leversnittar och Frolicar brukar det bli då när jag visar att jag kan sitta kvar medan de traskar vidare och kommer sen när dom ropar på mig. Mer avancerade än så är dom inte, men med tanke på åldern så...
Lite extra gage blir det också när jag ska fotas på stenar eller stubbar. Middag brukar serveras mellan fem och sex. Idag var det kulor med både stekt lever och gräddstuvad lever på. 300 g kulor och 200 g topping. Namnam!
En 7-promenad och sedan soffligg fram till nattrundan vid 10-tiden brukar jag avsluta kvällen med. Dessemellan brukar jag sätta mig vid köksdörren lite då och då och då släpper dom ut mig i trädgården. Husse är så glömsk, så han sätter äggklockan på en kvart så han inte glömmer bort mig (vilket har hänt för rätt länge sedan nu). Vanliga kramar, Ludde!

6 kommentarer:

Eva sa...

Vilken bra vanlig dag!
Att du måste ut och kolla läget och patrullera lite fattar ju vem som helst.
Hur din husse kan glömma däremot...
Skulle väl ALDRIG hända här!
Hrmmmm.....
Nu ska vi ut och kissa också:)
Sena kramar!

Vi i Kasperian sa...

ÄGGklocka för att inte glömma dej - nåt ÄGG är du väl i alla fall inte!!!??
Jaja, man kan inte begära hur mycket som helst av nån som bara har två ben.
I alla fall är DU himla smart som utnyttjar det fantastiska belöningssystemet hemma hos dej till max!

Lyckopiller sa...

Du har ju ordentlig uppfostran på dina tvåbenta du Ludde!

Sigge sa...

Glömma dej??????
Tror ta mej sjutton att din husse är virrigare än vad min och Kaspers matte är tillsammans och det vill inte säja lite!!!!!!!

Emma o Malte sa...

Du har det verkligen toppen hos din matte och husse! Kram

Laika sa...

Ja, dom där hussarna och mattarna har sina konstiga ideér men det är bara att hålla god min, så länge man får sina gottisbitar :) Min matte brukar visa sina handflator och säga: Nu är det slut, när jag sökt färdigt efter godis som hon lagt ut. Men precis som du så vet väl jag när det är slut ;)
Trevlig helg!